Do’s & Don’ts bij het verplaatsen van een Queensize bed

Het verplaatsen van een queensize bed is een van de moeilijkste dingen om te doen tijdens een verhuizing, omdat het bed groot, onhandig gevormd, omvangrijk en dus erg onhandig is om te verplaatsen. Een uitdaging inderdaad! Queensize bedden zijn moeilijk te verplaatsen omdat ze zeer grote boxsprings hebben. Ter vergelijking: de meeste kingsize bedden hebben eronder twee kleinere boxsprings. Meestal moeten boxsprings worden doorgesneden en vervolgens weer in elkaar worden gezet om ze te verplaatsen. Nieuwere koninginnen hebben een gesplitste boxspringset, maar veel oudere niet.

Dit zou het eerste moeten zijn dat u moet controleren. Wat kan je doen? Als u een queen size bed lokaal of op grote afstand moet verplaatsen, dan bent u bij ons aan het juiste adres, want we zullen de beste manier bespreken om een ​​queen size bed te verplaatsen.

Koop een goede hoogslaper!

Manieren om Queen Mattress & Bed te verplaatsen
Erin Reid van Garrett’s Moving Company legt uit dat er veel variabelen zijn als het gaat om het verplaatsen van een queensize bed. Het maakt echt een verschil of we het hebben over alleen een matras, frame en boxspring – dan kan de verhuizing zelf worden gedaan. U heeft natuurlijk wel een gehuurde verhuiswagen nodig met voldoende opslagruimte. Het kan zijn dat u meerdere uitstapjes moet maken, vooral als u een hoofdeinde heeft dat bij uw bed past. Als je ervoor kiest om de matras zelf te verplaatsen, zorg dan voor de juiste uitrusting om hem veilig te vervoeren. U moet de meubels ook goed inpakken.

Heeft u voor al uw huisraad een verhuizer ingehuurd, dan zorgen zij voor het bed. Zorg er bij het verplaatsen van een queensize bed voor dat u fysiek sterk genoeg bent om het bed te verplaatsen zonder uzelf te bezeren of het bed te beschadigen, dwz rechtop staan ​​of plat liggen. Vergeet niet een paar vrienden te vragen om je te helpen. U kunt een vrachtwagen of busje huren en de hele set in één keer verplaatsen. De beste manier om uw bed te verplaatsen is door het staand en ongebogen te dragen (tenzij u te maken heeft met een Tempurpedic-bed, in dat geval moet u het volledig plat houden). Voor een lange afstandsverhuizing wilt u een aanhanger, een bestelwagen of een verhuiswagen huren.

Om zelf een queensize bed te verplaatsen, heeft u het volgende nodig:

 • een matrastas die u kunt vinden voor ongeveer 10 – 20;
 • bewegende banden om u te helpen bewegen als de matras / boxspring / hoofdbord te zwaar is om op te tillen;
 • u heeft touwen en verpakkingstape nodig om uw matras tijdens de verhuizing vast te zetten.
 • Wat is de beste manier om een ​​queensize matras en bed naar een nieuwe staat te verplaatsen? Als u een verhuizing over een lange afstand doet, wordt het natuurlijk ten zeerste aanbevolen dat u een professional inhuurt of het juiste voertuig huurt voor vervoer over lange afstanden.

Een verhuisbedrijf wikkelt uw matras in een beschermende matrastas, plaatst deze in een afgesloten vrachtwagen en maakt hem vast om mogelijke schade te voorkomen. De verhuizers hebben alle apparatuur die nodig is om de matras te vervoeren. Sommige verhuisbedrijven maken gebruik van een speciaal krimpverpakkingsproces: ze plaatsen uw meubels op bewegende kussens en gebruiken vervolgens krimpfolie om die kussens om ervoor te zorgen dat uw meubels tijdens het transport worden geïmmobiliseerd.

Als u zich afvraagt ​​of u uw bed moet verkopen en een nieuw moet kopen, reken dan maar eens uit. U kunt altijd voor deze optie kiezen, maar dit kan u uiteindelijk meer kosten dan het zelf verhuizen of het inhuren van een verhuizer, zegt Al Ponchak, Director of Operations, Holman Moving Systems. Als je weet dat er een pasprobleem zal zijn met de boxspring, of als je het gevoel hebt dat je toch een nieuw bed nodig hebt, prijs dan beide opties uit om te bepalen wat de beste manier van handelen is. Houd er echter rekening mee dat het u extra kost om de boxspring te laten knippen en weer in elkaar te zetten.

Kosten voor een queensize bed verplaatsen
Het behoeft geen betoog dat er voor een verhuizing in het hele land een andere prijs zal gelden dan voor een verhuizing binnen dezelfde stad. Als de verhuizing lokaal is, wordt u waarschijnlijk per uur in rekening gebracht als u professionele hulp zoekt. Als u naar een andere staat verhuist, brengt uw verhuizer kosten in rekening op basis van het gewicht van het bed en de afstand tot uw nieuwe woning. De meeste verhuisbedrijven zullen de matras, het frame en de

daadwerkelijk leveren tegen een vergoeding van ongeveer $ 100 – $ 200 . Neem contact op met een paar lokale verhuisbedrijven die verhuizingen uit één stuk aanbieden om een ​​prijsopgave te krijgen voordat u deze beslissing neemt.

Moeilijke beslissingen bij het verplaatsen van een queensize bed
Soms worden we gedwongen beslissingen te nemen die we niet zo prettig vinden. In uw geval kunnen een aantal factoren u ondubbelzinnig aantonen dat de hele kwestie van het verplaatsen van uw queensize bed naar uw nieuwe huis uw tijd, geld en inspanningen gewoon niet waard is.

Grootte
Haal je meetlint, een potlood en een stuk papier tevoorschijn en meet je queensize bed. Noteer de hoogte, lengte en breedte van het bedframe en vergelijk ze met de afmetingen van de deuropeningen, gangen en zoek uit hoe uw bed uw woning precies zal verlaten. Wat nog belangrijker is, kijk of uw queensize bed in uw nieuwe appartement of huis past en of het wel of niet past bij uw nieuwe slaapkamer. Overweeg goed uw beschikbare opties en kijk naar de praktische kant van de dingen. Soms is het beter om gewoon je bed te verkopen (of het gewoon achter te laten) dan het ingewikkelde proces van verhuizen te doorlopen.

Afstand
Het vervoeren van uw queensize bed naar een andere locatie in uw huidige stad is zoveel anders dan het over een lange afstand door het land vervoeren. Uiteraard anders qua kosten. U moet zich afvragen of de prijs die u betaalt voor het vervoer van uw bed, de moeite waard is. Je zou er natuurlijk geen afstand van willen doen als het een hoge sentimentele waarde voor je heeft of als het een zeldzaam antiek meubelstuk is met een hoge geldwaarde.

Te veel moeite
Het beddengoed moet worden verwijderd en apart worden verpakt, de matras van het bed moet voldoende worden beschermd en vervolgens op een gehuurde verhuiswagen worden geladen. De bekende manier om de matras op het dak van uw eigen auto te vervoeren is nogal gevaarlijk en wordt niet aanbevolen. Vervolgens moet de inhoud van het opbergframe worden geleegd en moet het bedframe worden gedemonteerd en uit de woning worden gehaald. Als alleen de gedachte aan wat u te wachten staat u hoofdpijn bezorgt en het queensize bed geen waarde voor u heeft (sentimenteel of financieel), overweeg dan om het niet mee te nemen naar uw nieuwe huis.

Een queensize bed verplaatsen in een vrachtwagen (wat u wel en niet moet doen)
De volgende tips voor het zelf verplaatsen van een queensize bed zullen u informeren over de stappen die u moet nemen om uw queensize matras en bedframe voor te bereiden en te verplaatsen. Het verplaatsen van grote meubels  is vaak een moeilijke taak, maar zelfs de zwaarste klus kan een fluitje van een cent worden met de juiste informatie, en vooral met de onschatbare hulp van experts.

Queen size matras

Zoals hierboven vermeld, is het eerste dat u moet doen al het beddengoed van uw queensize bed halen en veilig in een doos verpakken.

 • Schuif de matras in een speciale matrastas om deze tijdens het transport tegen vuil en vocht te beschermen.
 • Gebruik (rek) tape of touw om de matrastas vast te zetten.
 • Laad de matras op de gehuurde verhuiswagen, bij voorkeur achter in de opslagruimte, en bevestig deze aan de zijwand om ongewenste verschuivingen te minimaliseren.
 • Als u slechts een korte afstand verplaatst, kunt u de ingepakte matras op de achterkant van uw pick-up truck vervoeren, maar pas nadat u ervoor heeft gezorgd dat het item extreem goed is vastgemaakt met voldoende touw. Het verplaatsen van uw queen size matras op het dak van uw voertuig is helemaal niet aan te raden.
 • Probeer het frame van het queensize bed te demonteren door de instructiehandleiding te volgen.
 • Als je bedframe lades heeft, haal ze er dan uit, maak ze leeg en pak ze apart in, en wikkel de lades dan in noppenfolie of bewegende dekens.
 • Als het bed al in de hoofdcomponenten is ingebroken, zou u geen problemen moeten hebben om ze uit uw slaapkamer te halen en helemaal naar het wachtende rijdende voertuig te dragen.
 • Wikkel elk onderdeel van het bedframe in met bewegende dekens (of oude kledingstukken) om het en ook uw eigendommen beter te beschermen.Wees extra voorzichtig wanneer u het bedframe om krappe hoeken draait of de trap af gaat.
 • Begin niet zelf met het verplaatsen van het queensize bed, maar zorg dat er minstens twee andere helpers zijn om u te helpen.
 • Plan uw handelingen goed en draag persoonlijke bescherming, zoals werkhandschoenen en comfortabele schoenen met antislipzolen. Onthoud: jouw veiligheid en die van je medehelpers is het belangrijkste!
 • Laad de framedelen van uw queensbed op de rijdende vrachtwagen en zet ze vast voor een veilige reis.
 • Rijd veilig.

Hopelijk geven de bovenstaande verhuistips voor een queen size bed een goede voorsprong in uw doe-het-zelf verhuizing en zullen uw kansen op succes aanzienlijk toenemen.

Als u echter merkt dat u aan uw bed vastzit en geen manier kunt bedenken om het veilig te verplaatsen, kunt u beter contact opnemen met professionele verhuizers die gedegen ervaring hebben met het verplaatsen van extra grote bedden, of met een ander soort zwaargewicht of omvangrijk huishoudelijke artikelen wat dat betreft.

Heeft u ooit zelf een queen size bed moeten verplaatsen? Wil je leuke tips voor het verhuizen van je bed met ons delen?

Plaats een reactie