Fair Fashion!

0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Over Ons

FABULOUS FAIR FASHION is de online ECO & FAIR FASHION shop voor modebewuste vrouwen

die er goed uit willen zien en zich goed willen voelen bij wat ze dragen! 

 

  • Bij Fabulous Fair Fashion vind je duurzame merken die volgens het fairtrade principe verhandeld  zijn en voorzien zijn van erkende keurmerken. Deze merken hebben allemaal hun eigen verhaal en stijl. Alle kledingstukken zijn gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. 
  • De Fabulous Fair Fashion collectie is zowel vrouwelijk als stoer, met een goede prijs - kwaliteitsverhouding. Een breed scala aan stijlen van 'basic tot en met design' die onderling goed te combineren zijn. Of je nu op zoek bent naar een Fabulous biologische shirt, gerecyclede design top van eigen bodem, een stijlvolle duurzame jurk of een uniek fairtrade sieraad, Fabulous Fair Fashion heeft het! De collectie zal zich verder uitbreiden en we zijn voor je op zoek naar meer Fair Fashion merken.
  • Ik Sylvia Ludwig de founder van FABULOUS FAIR FASHION wil je inspireren om ook bij te dragen aan een voor iedereen betere leefbare wereld. Ik heb mijn stylingachtergrond gekoppeld aan mijn passie voor mode en met liefde voor alles wat leeft en groeit.

Mijn ogen werden geopend toen ik de film China Blue zag over de kledingproductie in China. Deze film geeft een schokkend beeld van het dagelijkse leven van een 16 jarig meisje dat in de jeansfabriek werkt als draadjesknipster. Ze is één van de duizenden jonge arbeidsters die vanuit het chinese platteland werk zijn gaan zoeken in de grote stad. Ze woont op de vierde verdieping samen met twaalf collega’s in een kleine kamer. Ze werkt vaak 7 dagen per week vanaf 08:00 ’s ochtends tot 24:00 ‘s avonds maar soms ook tot 03:00.

De middernachtelijke maaltijd is gratis, de andere maaltijden worden van haar karige loon afgetrokken, net als de huur van haar bed. Ze verdient vijf eurocent per uur en is afhankelijk van het aantal broeken dat ze produceert. Ze zet knijpers op haar ogen om wakker te blijven.

De duizenden jonge arbeidsters werken in onveilige en daardoor gevaarlijke fabrieken. Ze hebben dagelijks te maken met onderbetaling, gedwongen overwerk ,intimidatie en geweld. Ze mogen zich niet organiseren in een vakbond om hun arbeidsrechten zelf af te dwingen. De lonen zijn extreem laag, liggen onder het minimum en zijn niet realistisch als basisbehoefte voor de arbeidsters en hun gezinnen.

Toen ik dit zag, dacht ik hier wil ik niet aan meewerken! Waarom zouden anderen lijden voor ons plezier?
Daar ga ik iets aan doen en ben FABULOUS FAIR FASHION begonnen.

Zou je graag onze Fabulous items willen zien, voelen en passen? Dat kan! Stuur ons een mailtje naar info@fabulousfairfashion.nl met je gewenste items en wij zorgen er dan voor dat de gewenste items (zonder verplichtingen) voor je klaar hangen in onze winkel&galerie JOMIXSY, Bilderdijkstraat 179 in Amsterdam. 

CHANGE THE WORLD WITH STYLE... LOOK GOOD & FEEL FABULOUS!

    *

      Bij eigenZINNig Amsterdam vind je merken die kleding maken met respect voor mens, dier en milieu.
    *

      Deze merken zijn voorzien van een erkend keurmerk en handelen volgens het fair-trade principe.
    *

      De eigenZINNige collectie is zowel vrouwelijk als stoer en met een goede prijs - kwaliteitsverhouding.
    *

      Een breed scala aan stijlen van “ basic tot en met design” die onderling goed te combineren zijn.
    *

      De collectie zal zich verder uitbreiden en we zijn voor je op zoek naar meer (h)eerlijke eigenZINNige merken.

eigenZINNig Amsterdam wil je inspireren om bij te dragen aan een voor iedereen beter leefbare wereld.

eigenZINNig Amsterdam is opgezet door Sylvia Ludwig die haar stylingachtergrond koppelt aan haar passie voor mode en met liefde voor alles wat leeft en groeit.

Mijn ogen werden geopend toen ik de film ‘China Blue’ zag over de kledingproductie in China.

De film geeft een schokkend beeld van het dagelijkse leven van een 16 jarig meisje dat in de jeansfabriek werkt als draadjesknipper.

Ze is een van de duizenden jonge arbeidsters die vanuit het chinese platteland werk zijn gaan zoeken in de grote stad. Ze woont op de vierde verdieping samen met twaalf collega’s in een kleine kamer. Ze werkt vaak 7 dagen per week vanaf 0:800 ’s ochtends tot 24:00 ‘s avonds maar soms ook tot 03:00. De middernachtelijke maaltijd is gratis, de andere maaltijden worden van haar karige loon afgetrokken, net als de huur van haar bed. Ze verdient vijf eurocent per uur, inclusief onbetaald overwerk en afhankelijk van het aantal broeken dat ze doet. Foto’s tonen dat ze knijpers op haar ogen zet om wakker te blijven.

De duizenden jonge arbeidsters werken in onveilige en daardoor gevaarlijke fabrieken. Ze hebben dagelijks te maken met onderbetaling, gedwongen overwerk ,intimidatie en geweld. Ze mogen zich niet organiseren in een vakbond om hun arbeidsrechten zelf af te dwingen. De lonen zijn extreem laag, liggen onder het minimum en zijn niet realistisch als basisbehoefte voor de arbeiders en hun gezinnen.

Toen ik dit zag, dacht ik : hier wil ik niet aan meewerken! Waarom zouden anderen lijden voor ons plezier?

Daar ga ik iets aan doen en ben eigenZINNig Amsterdam begonnen.