Fair Fashion!

0
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

Over onze Fabulous Fair Fashion merken.

Bij FABULOUS FAIR FASHION vind je alleen maar eco en fair trade kledingmerken. Dat is dus kleding die eerlijk is geprodcueerd met respect voor mens en milieu. Op deze pagina kun je over al onze merken iets lezen. Klik verder om naar de webshop te gaan en kleding van de fair trade kledingmerken te bekijken.

Zou je graag onze Fabulous items willen zien, voelen en passen? Dat kan! Stuur ons een mailtje naar info@fabulousfairfashion.nl met je gewenste items en wij zorgen er dan voor dat de gewenste items (zonder verplichtingen) voor je klaar hangen in onze winkel&galerie JOMIXSY, Bilderdijkstraat 179 in Amsterdam. 
 

Armed Angels

Wij sluiten niet langer onze ogen voor de misstanden in de textielindustrie en daarom is gebruik van biologisch katoen voor Armed Angels geen trend, maar een levensinstelling. Zij steunen katoenboeren in India met het aanpassen van hun katoenvelden voor de biologische landbouw op lange termijn. Hierdoor wordt minder kostbaar drinkwater verspild en de aarde niet belast met chemicaliën. 

Armed Angels designs zijn comfortabel om te dragen en zacht op de huid, omdat de teelt en het  productieproces van biologisch katoen vrij van pesticiden en chemicaliën zijn. Dankzij de goede kwaliteit zitten de items na het wassen nog steeds perfect. Kleuren blijven helder en afdrukken zijn duurzaam. 

Armed Angels betaalt katoenboeren meer dan gebruikelijk, zoveel dat ze hun families kunnen onderhouden en hun kinderen niet hoeven  mee te werken. Kinderen horen op school en niet op het land. De prijs voor ruwe katoen ligt gegarandeerd boven de wereldmarktprijs waardoor het bestaan van de boeren wordt beschermd. Met het Fairtrade keurmerk hebben we een sterke partner aan onze kant. De arbeiders die betrokken zijn bij de productie werken onder eerlijke sociale en hygiënische omstandigheden. Alle werknemers in het gehele productieproces verdienen genoeg om hun families buiten de armoedegrens te laten leven.

>> Shop hier fair trade kleding van Armed Angels

Choolips

CHOOLIPS is een vcan de Fair Trade kledingmerken met een verrijkende visie. Vernieuwt alle bestaande textiel tradities, zoals batik zonder afbreuk te doen aan de spanning voor een goede stijl. Met als doel het creëren van trendy textiel, in wat vrouwen willen: jurken “tijdloos, speels en mooi”.

De collectie is vrij verhandeld en geheel gemaakt in Ghana door de plaatselijke batikkers, kleermakers en naaisters, die allen elf keer het gemiddelde loon verdienen  voor hun werk. Kleurrijke ontwerpen zijn gedrukt op 100% biologische katoen met  traditionele batik technieken.

De introductie van nieuwe materialen en technologie aan Ghanese werknemers heeft baanbrekend werk verricht in lokale design processen en werkwijzen. Dit, op zijn beurt, heeft het lokale bedrijfsleven bevorderd, zowel in het Verenigd Koninkrijk en op als in Ghana.

>> Shop hier fair trade kleding van Choolips

Elementum

Komt voort uit onderzoek naar industriële modellen en gedragingen en uit onderzoek naar alternatieve vormen van consumptie, beiden aangemoedigd door de grootte van de overconsumptie van goederen die onze samenleving kenmerkt.

Gebaseerd op het volledige gebruik van een stuk stof in een buisvormige afmeting, waar minimale uitsnijding leidt tot maximaal gebruik, nodigt Elementum je uit om nieuwe inzichten te verschaffen over je lichaam, zelfexpressie en je eigen consumptiegedrag.Deze modellen kunnen op tal van manieren worden gebruikt en fungeren als sjaal, top, vest, jurk.

>> Shop hier fiar trade kleding van Elementum

Ethos

Ethos is een Frans label dat zeer bewust met de productie en het milieu omgaat. Fair Wear is voor Ethos geen marketing slogan, maar is verweven in elke vezel. Dat zie je aan de intensieve samenwerking met leveranciers in India, Boliva en Madagascar. En je voelt het aan de fantastische stoffen en mooie afwerking van alle kleding van Ethos. Alle kleding van Ethos is gemaakt van 100% biologisch katoen, wol en zijde. De katoen wordt verbouwd, geoogst, verwerkt en geverfd met respect voor het milieu.

Fair Trade is essentieel voor een duurzaam label. Ethos werkt daarom intensief samen met haar leveranciers en wil er voor zorgen dat alle mensen in het productieproces goed worden behandeld en eerlijk delen in de opbrengst van de kleding die je koopt.
Ethos gebruikt alleen gecertificeerd 100% biologisch katoen. Deze katoen wordt gekocht en verwerkt volgens de richtlijnen van Fair Trade. Er wordt geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerd katoen.
Sinds 2004 werkt Ethos samen met het Chetna Organic Cotton project in Madya Pradesh (centraal India). Het project is een coöperatie van lokale boeren en is Frair Trade gecertificeerd.
Door het aanschaffen van deze eerlijke biologische kleding, help je mee om een betere wereld te creëren.
Achter iedere prachtige stijl, exclusief ontworpen in Parijs door eigen huisontwerpers, schuilt een voorbeeld van ecologische -en sociale verantwoordelijkheid, die een hele reeks van zakelijke, handels, ecologische -en milieuvriendelijke toepassingen omvat.
Als pioniers van een nieuw economisch systeem, gelooft Ethos dat we de verandering die nodig is teweeg kunnen brengen door stijlvolle, groene, vooruitstrevende kleding te produceren, terwijl het consumentenbewustzijn wordt verhoogd en een voorbeeld van duurzaamheid wordt gegeven.

>> Shop hier fair trade kleding van Ethos

Göttin des Glücks

De kleding van Göttin des Glücks straalt. Geen wonder want hier is een team van top-designers bezig om met hart en ziel mode te maken.

Een duurzaam en sociaal plan: Dit Oostenrijkse modelabel weet precies wat het wil: de hele keten duurzamer en socialer maken. Dat doen ze door alleen duurzame stoffen te gebruiken; vooral biologisch katoen en door samen te werken met kleine coöperaties waar goede arbeidsomstandigheden kunnen worden gegarandeerd. GDG gebruikt Max Havelaar (fairtrade) gecertificeerd katoen met het GOTS (biologisch) keurmerk.

Ik voel me goed: Göttin des Glücks is geen 13-in-een-dozijn, en gelukkig toch heel draagbaar. Mode met een hele positieve boodschap waar je je goed in voelt: het zit lekker, de materialen zijn top en het verhaal klopt.

Bijzondere partners:  Om zeker te weten dat in de hele productie duurzaam en eerlijk wordt gewerkt, heeft GDG een aantal bijzondere partners. Zo werken ze samen met Craft Aid op Mauritius, een organisatie die werkt met strenge (FLO) regels voor het welzijn en veiligheid van de mensen die er werken.

"Godin van het Geluk" is het eerste fair-trade modemerk in Oostenrijk, dat uitsluitend gecertificeerd  biologisch katoen verwerkt. Met het doel sociaal en ecologisch bewustzijn op het gebied van mode te bewerkstelligen en bevorderen. Om aldus het koopgedrag van het publiek te veranderen. Weg van de uitbuitende massa productie, naar verantwoordingsbewuste en duurzame aankoop beslissingen. Om de wegwerpcultuur van nu tot een op de wereld georiënteerde cultuur van morgen te veranderen. Zelfbewuste “goed gevoel” mode voor vrouwen met veel bewegingsvrijheid in het afwisselende spel tussen elegantie en sportiviteit. Comfortabel, geflatteerd van snit en met opgedrukte teksten, die humoristisch zijn en geluk brengen. Waardoor het motto  "Dank je, het gaat mij goed"  voor meer mensen op deze aarde en voor onze omgeving mogelijk wordt.

>> Shop hier Fair trade kleding van Göttin des Glücks

Komodo

Het merk Komodo is sinds de jaren '90 al een pionier in eco & fair fashion. Ze stimuleren de ontwikkelingen en het gebruik van biologische katoen, hennep, bamboe en andere natuurlijke vezels. Waarbij even belangrijk is het welzijn van de mensen die de kleding maken en de leverancier. 

Vandaag de dag ontwerpen ze in hun studio te Londen prachtige collecties met de beste beschikbare eco stoffen. De kledingstukken worden zorgvuldig op maat gemaakt met behulp van traditionele vaardigheden, in de schone en eerlijk fabrieken in Kathmandu, Nepal, Bali en Indonesië. Ze financieren ook goede projecten en geloven in duurzame ondersteuning! 

>> Shop hier fair trade kleding van Komodo

Portocolonia

Er zijn meer fair trade kledingmerken dan je denkt. Een andere mooi nis Portocolonia. Mode voor temperamentvolle mensen die graag een kunstzinnige, natuurlijke en stijlvolle eco - groene trend volgen, er altijd goed uit willen zien en zich daar goed bij voelen, dit is eenvoudig en gemakkelijk bereikbaar. Duurzaamheid, behoud van natuur en milieu door middel van milieuvriendelijke productie en verwerking, voor de volgende generaties, tevens geven de zorgvuldig geselecteerde stoffen van natuurlijke materialen een goed gevoel door hun gecertificeerde herkomst. Eerlijke handel voor toekomst gerichte mensen die met respect betrokken zijn bij de mensen uit de productielanden en die verantwoording willen nemen voor een rechtvaardige samenleving.

>> Shop hier  fair trade kleding van Portocolia

Päälä

Päälä is een Fair Trade merk van Nederlandse bodem, dat shirts produceert met respect voor mens en milieu. Hoewel de naam doet vermoeden dat het een Fins merk is, kozen ze ervoor om het deze naam te geven, omdat de ontwerpen een Scandinavische uitstraling hebben. De stoffen die ze gebruiken zijn uitsluitend duurzaam, biologisch en GOTS gecertificeerd. Het naaien van de shirts gebeurt volgens de regels van de Fair Wear Foundation. Elk Päälä shirt is met de hand gezeefdrukt in hun Amsterdamse studio. De ontwerpen zijn bedrukt met inkten op waterbasis, die weinig invloed hebben op het milieu. Elk seizoen creëren ze een nieuwe collectie geïnspireerd op de natuur, poëzie en creativiteit. Alle shirts worden ethisch geproduceerd, zodat iedereen kan genieten van duurzame mode!

>> Shop hier je duurzame, biologische, fair trade shirt van Päälä

LangerChen

 WHERE FASHION MEETS FUNCTION! 

LangerChen is een Duits-Chinees fair fashion merk die sinds 2009 eerlijke, duurzame jassen produceert die GOTS gecertificeerd zijn in een veilige BSCI fabriek in China.
De speciaal ontwikkelde biologische jassen zijn gemaakt van een reeks innovatieve stoffen met de focus op unieke 2-3 laags natuurlijke Soft Shell. Waarbij polyester of andere mengsels worden vervangen door 100% natuurlijke vezels. Door hun technieken zijn ze in staat om elastische, ademende, lichte, zachte jassen te creëren die wind- en waterafstotend zijn. Hierdoor zijn de jassen draagbaar het hele jaar door ongeacht de weersomstandigheden.
LangerChen combineert de tijdloze eenvoud met hoge functionaliteit, comfort en de warmte van buitenkleding. De formele en informele stijlen garanderen dat je niet langer hoeft te kiezen tussen een goed gevoel en er fantastisch uitzien.

Shop hier je duurzame, biologische, fair trade jas van LangerChen >>


CHANGE THE WORLD WITH STYLE... LOOK GOOD & FEEL FABULOUS!